maandag 28 november 2011

meisje in klederdracht

Wat vliegt de tijd toch, ik zie dat het al  weer een paar weken geleden is dat ik wat heb geplaatst. Ik heb het redelijk druk gehad en ben wat aan het experimenteren geweest met wat nieuwe dingetjes die jullie later nog wel tegen zullen komen.
Hier ben ik aan de slag gegaan met "schortenbont" papier, deze stof werd in de Zeeuwse klederdracht gebruikt voor de schort (rok) en is nu eigenlijk weer populair zoals vele andere streekproducten.
Of het meisje op het schilderijtje ook een "zeeuws meisje" is weet ik niet zeker, maar ik dacht van wel. Er zijn vast wel zeeuwse volgers die dat weten!
Rond het fotootje heb ik facetsteentjes geplakt, een paar mulberry roosjes, wat besjes en een stukje kant langs de randjes maken het een lief kadodoosje. zelf vind ik het een leuk aardigheidje voor iemand die een familielid in zeeuwse dracht heeft (had), ik ben benieuwd of jullie dat ook vinden!

6 opmerkingen:

 1. Ik vind het een prachtig doosje geworden.
  Het patroon in het papier komt heel mooi uit.
  En ik zou er blij mee zijn als ik hem kreeg en ben echt geen Zeeuwse!!

  Lieve groetjes Noriko
  www.norikoskaarten.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Janet,
  Ja daar was je eindelijk weer, soms komt het er gewoon niet van om iets te maken, begrijpelijk hoor, en soms wil je iets maar ontbreekt de inspiratie!
  Maar dit is echt heel leuk, ik ben het ook al tegen gekomen, ik heb het nog niet gekocht, maar het is wel heel leuk om iets in te doen om te geven!

  Gr. Tini

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, super mooi is dit!!!
  Groetjes,
  Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterend doosje Janet en het papier vind ik heel mooi.

  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er prachtig mooi uit JANET.
  Echt schitterend.


  Gr Leny Hempen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat prachtig gemaakt Janet.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen